Publicitat

Així érem

Camí de Cullera, 1920
Camí de Cullera, 2012

Foto anònima del 1920, en la qual trobem Ca l'Olier a l'esquerra i a la dreta tenim unes barraques.

Platja del Rei, 1978
Platja del Rei, 2011
Foto del 1978, els edificis Reymar i Kalidoskop acaben de ser construits.

Llavador municipal, 1952
Biblioteca municipal, 2012

Antic llavador municipal, en la Sèquia dels Quatre pams (Foto:1952), situat on es troba l'actual edifici de la biblioteca.


La Placeta, 1976La Placeta, 2012
Tot aquell que vaja al Mareny ha de conéixer la Plaça del Mareny, anomenada "Plaça de la Miraculosa", però coneguda com "La Placeta". Ha canviat molt, però té l'essència de sempre.


Festes de Pasqua, 1976.

Festes de Pasqua, 2012.

En aquesta foto que ens envia Richard Pepy, feta durant l'Ofrena de flors a la Verge del Roser en 1976, encara no s'havia construït la finca de "la pescateria". També s'aprecia el quiosc de 'Ca Conxin', amb els diaris exposats a la porta.


Vídeo d'Antonio Olmedo, en el que es veu com gaudien de la nostra platja en els anys 40.


*En aquesta secció donem a conéixer fotos antigues, enviades pels marenyers i marenyeres. Envieu-les a: diarimareny@gmail.com

6 comentaris:

 1. Eixa última foto de l'any 1952 és impressionant...!!! Com canvia el poble tant sols en 60 anys

  ResponElimina
 2. Cal dir que la casa que apareix al fons després de Casa L'olier es la casa on estava el forn del iaio Olier,hui casa de J.Carlos Part.

  ResponElimina
 3. Voldría que m'aclarareu un dubte. Crec que la foto de la platja del rei la data no es correcta, x que la finca de rei mar la varen fer mes tard de 1978.

  ResponElimina
 4. madreeeeeeeeee mia se ve mi iso en la foto de la playa del rey en 1978 ano en el que mis padres conpraron este piso tan graaaande y magnifico !!! antes todo era piedra caballos y tierras...y un chirringuito !!
  Gracias por este momento

  ResponElimina
 5. Ernesto Garcia peris tienes razon !! Kaleidoscop en 1978 y Rey Mar 1 en 1979 que fuimos los primeros en entrar en estos pisos .

  ResponElimina
 6. Jo senv el Mareny com senc a Sueca,perquè desde ben xicotet he an la "la platja del rei" on estava "el merendero" en companya del meu pare i ens passavem el matí nadant i jugant,ho recorde amb molt de carinyo i als "marenyeros", qué gent més noble i treballadora!,jo sempre he cregut que eixes persones eren del mateix poble que jo,no pensava que algún dia se sentirien diferens a nosaltres els de Sueca,perquè la meua idea era que som germans de municipalitat i me vaig emportar un desengany la primera vegada que vaig oure allò de::el poble del costat", no sé qui fon el autor deixa frase però em pegá molt tort, jo que em senc igual de suecá que marenyer, per a mi som del mateix poble i deuriem de ser representats en igual de condicións en l'ajuntament i tindre la mateixa proporció del presupost aprobat per els govern d'aquest,tant per a un veí que visca en el Mareny com que visca en Sueca tots som del mateix poble uns de vora mar i altres de més del interior i juns sempre serém més forts que separats i sempre en igual de condicións.
  "Visca elMareny i Sueca juns"

  ResponElimina

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.