Passa al contingut principal

Estafen un grup de 15 persones vingut des d'un poble de Còrdova per a treballar 6 mesos al camp

3 dels afectats mostren la denúncia.
Van vindre fa tres setmanes des d'un poble de Còrdova amb la promesa de treballar durant 6 mesos al camp, però en arribar es trobaren amb què tot era mentida.

«Ens queda diners per a menjar dos o tres dies. No més. Després, no sabrem el que farem, anar a demanar per ací o ja veurem què fem». Antonio, un dels membres de la família cordovesa que porta tres setmanes al Perelló després d'haver patit una presumpta estafa, està «desesperat» i prega: «Per favor, que algú ens ajude com més prompte millor. Només volem un treball».

Aquestes 15 persones, entre elles una xiqueta de només quatre anys, van viatjar des de la localitat de Montoro (Còrdova) fins a la Ribera Baixa amb la promesa que anaven a treballar durant sis mesos en el camp, centrant-se principalment en la collita de la taronja. En arribar a Sueca, i després d'haver pagat 1.500 euros en concepte de lloguer del pis, es van veure sense el treball que els havien promés. De moment tampoc han funcionat els intents de trobar un treball alternatiu: la seua formació es limita a les tasques agrícoles i açò els redueix molt les possibilitats en un moment en què les opcions tampoc en són massa.

I és que el cas d'aquesta família no ha sigut ni molt menys l'únic que ofereix històries desesperades. Ezequiel, un altre dels afectats per aquesta situació, es trobava al costat d'alguns dels seus companys en un pis en el Mareny de Barraquetes. Ací segueixen mirant passar les hores sense tindre notícies del treball pel qual havien vingut fins a la nostra població. «Per a anar-nos-en a la nostra terra, on tampoc hi ha treball, preferim quedar-nos per ací i veure si hi ha sort. La campanya de l'oliva ha sigut tot un desastre, però aquest engany ens ha fotut a moltes persones pobres».

Com aquestes persones, hi ha vora més de dues-centes que també han estat estafades per una dona que els va prometre treball als camps de la Província de València.

Las Provincias

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.