Passa al contingut principal

Amb la signatura dels nous convenis el Mareny adquireix el 75%, a més dels serveis de platges, socorrisme i enllumenat públic

Moment de la signatura, a Sueca.
Els Reis Mags els ha portat als Ajuntaments de Sueca, El Perelló i El Mareny de Barraquetes el conveni regulador de les Entitats Locals Menors, que finalment se va signar ahir, 7 de gener de 2014. Un acord que pretén acabar amb els problemes pel finançament que s'arrosseguen des de fa anys entre Sueca i aquestes entitats.

Els alcaldes del Perelló i El Mareny van pactar que si se signava aquest conveni que contemplava les seues demandes suspendrien els pleits que estan pendents sobre els pressupostos de 2010, 2011 i 2012. Un d'ells obligava a pagar a Sueca més de 90.000 euros al Mareny de Barraquetes segons el peritatge judicial però es trobava suspés cautelarment. «Es tracta d'un acte històric perquè acabarà amb els conflictes per aquest tema que hem tingut amb el Consistori de Sueca», ha comentat l'alcalde del Perelló, Miguel Fos.

El punt principal d'aquest conveni i una de les reivindicacions històriques del Perelló i el Mareny és el lliurament del 75% dels diners recaptats en les Entitats Locals Menors per a poder fer front a les competències assumides.

Un aspecte que ha sigut possible a causa que PP i PSPV van presentar una moció amb els detalls del conveni que el govern de Sueca va haver d'acatar a causa de la minoria en el ple. «Jo l'haguera fet d'una altra forma però el conveni va ser presentat unilateralment per ells. De totes maneres espere que siga la solució definitiva i que no gastem més diners dels veïns en judicis», ha assenyalat l'alcalde de Sueca, Salvador Campillo.

Nou finançament


L'objectiu de les Entitats Locals Menors amb aquest conveni és tindre la seua pròpia capacitat econòmica per a fer front a les competències que exerceixen. En aquest sentit, el nou document iguala les competències del Mareny i El Perelló ja que el nostre poble es farà càrrec des d'enguany de serveis com les platges, socorrisme i enllumenat públic.

«Açò és una pilota d'oxigen per a portar avant al poble sense problemes en els comptes ja que amb la nova llei sobre entitats locals menors hem de rendir comptes a Madrid i sense el 75% dels diners no seria possible», ha explicat l'alcalde del Mareny, Jordi Sanjaime.

L'anterior conveni era de 2002 i no s'havia aconseguit arribar a un acord per a crear un de nou. El que s'ha signat ara agrada molt a les Entitats Locals Menors que voran augmentada la quantitat transferida a causa que amb l'anterior conveni El Perelló i El Mareny rebien un 47% del recaptat pels seus veïns mentre que ara la xifra ascendeix al 75% del recaptat en aquests municipis.

La vigència del conveni és de cinc anys però s'espera que s'allargue si funciona bé ja que contempla les exigències de les Entitats Locals Menors. La transferència de les quantitats assignades es farà de forma mensual, mentre que abans era cada trimestre, i durant els primers mesos de l'any es tindran en compte les xifres de 2010. No serà fins a juny quan s'adapten les xifres a la realitat i es calcule la quantitat exacta que es recapta en cada entitat.

El 25% restant de la recaptació se la queda Sueca en concepte de despeses ocasionades per les entitats locals menors com el servei del cementeri o la policia segons l'acord signat.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.