Passa al contingut principal

Adéu 2013: repassem l'any des de La Finestra del Mareny de Barraquetes

Repassem l'any 2.013
A poques hores per a menjar-nos el raïm i donar la benvinguda a un nou any, anem a fer repàs als articles més rellevants, del centenar de notícies que s'han donat lloc enguany en la nostra localitat.

Començàvem l'any, anunciant el fitxatge de la Xaranga Ben Bons, per part de la Falla Sol i Tarongers, i la presentació de la comissió fallera marenyera. També en aquest primer mes, l'editorial Aleta Ediciones guanyava el premi Listo de Oro a la millor tasca editorial, assignat per 'listocomics.com'. Per altra banda, les Entitats Locals del Mareny i Perelló, unien forces per a negociar l'anhelada millora en el finançament amb l'Ajuntament de Sueca.

El mes de febrer ens va deixar notícies sobre l'Escola del nostre poble i la possibilitat de convertir-se en Col·legi Rural Agrupat. També vam conéixer les dades de l'Agència Energètica de la Ribera, que situaven el Mareny com el poble que més litres d'oli per habitant recull.

Març i abril vingueren carregats d'intensitat per les festes falleres i les de pasqua. El concurs de fotografia per a joves organitzat per l'Ajuntament, sobre paisatges típics de la nostra localitat, va tindre una gran acollida. Les festes de pasqua foren multitudinàries, i l'oratge les va respectar. Els guanyadors del primer premi de les Carrosses del Mareny van ser la colla "Mareny Motors".

I Màster Body Combat.
En maig ens feiem ressò d'una nova exposició de l'artista local, David Furió, baix el nom de "Cartografia del Silenci" a la ciutat de València. També tenia lloc la I Màster Solidària Body Combat al Poliesportiu Municipal, que va reunir 125 persones i va ser possible recaptar 1.200€ que es destinaran íntegrament per als usuaris de la Fundació Santos Andrés, Santiago y Miguel les activitats lúdiques que realitzen en el seu temps lliure.

El més destacable de juny, fou la donació de més d'un centenar d'aliments per part dels Festers 2.013 per a la gent més necessitada. L'Associació de Comerciants i Empresaris del Mareny preparà la campanya 'Comença l'Estiu', amb una edició de tapes i sorteigs per potenciar el comerç als establiments del poble. També foren notícia la constitució de la Federació Valenciana d'Entitats Locals Menors, i l'acollida d'un Màster Provincial de Frontenis al Mareny.

En juliol, que al Mareny és sinònim d'esport, l'activitat estrella que és la Volta a Peu, complia la seua VIa edició superant els 850 corredors. Per altra banda, Gas Natural anunciava la seua arribada al Mareny, amb un acte al Saló d'actes del Casino. En agost tornaren els llibres solidaris, en aquesta edició, amb el banc d'aliments, recaptant més de 700€. La II Setmana Cultural va donar oferta cultural als habitants i els turistes, cap a final de mes.

Feliç any 2.014
A setembre es va acollir el Mig Any faller al Casal del nostre poble i va tindre lloc una manifestció en Madrid a favor de les Entitats Locals Menors. En octubre, diferents col·lectius com La Unió, es manifestaren en contra de la supressió d'aquestes. Novembre va ser notícia perquè les Entitats Locals Menors del Mareny i el Perelló, per fi, es finançaran amb el 75% dels beneficis que generen, i llevaran els contenciosos pendents contra l'Ajuntament de Sueca.

Per últim, de desembre podem destacar la participació dels restaurants marenyers 'El Pastor' i 'L'Alter', en el llibre editat per la Regidoria de Turisme de Sueca, 'Sueca Gastronòmica'. També és destacable, la campanya solidària de roba, menjar i joguets, duta a terme per l'Ajuntament, que invertirà 4.000€ recaptats en esdeveniments solidaris com la VI Volta a Peu i els Llibres Solidaris, en els establiments del Mareny i després ho donarà tot a Cáritas.

Repassat l'any, sols queda desitjar-vos un feliç any 2.014, ple de notícies bones tant individuals com col·lectives. Nosaltres, vos seguirem informant des de La Finestra del Mareny.


La Finestra del Mareny de Barraqutes vos desitja

FELIÇ 2.014

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.