Passa al contingut principal

Primer aniversari de l'Escultura per al Silenci, de David Furió

Escultura per al Silenci,
David Furió, 2012.

Ja ha passat un any des del 9 de març del 2.012, quan va ser inaugurada l'Escultura per al Silenci donada  al nostre poble pel jove escultor marenyer, David Furió

Aquesta escultura es troba al cor del Mareny de Barraquetes: al Jardí de Casa Carots, l'emblemàtic edifici que acull l'Ajuntament del nostre poble.

Un any després, volem remarcar la importància que té la primera escultura pública de la nostra localitat, dotant-la d'un toc de modernitat. Segons Furió, l'Escultura per al Silenci és:

Obra que s'aparta del món del soroll, realitzada per a una reflexió intimista i individualista. Una pròpia comunió de l'espectador amb l'escultura, on ens eleve, ens arranque els peus de la terra i ens puga portar amb els nostres sers estimats, mitjançant la seua forma i força vertical. 
Últimant l'escultura, abans
de traslladar-la al seu lloc.
Obra que enllaça la vida en la terra amb la del cel, ens acosta al món dels nostres sers estimats que resideixen allí, mitjançant un vot de silenci i reflexió. Aquesta serà el nostre pare, la nostra mare, la fe que ens uneixen a nosaltres, els éssers humans perquè seguim vius en un món de desordre, de dispersió i complexitat. 
Les seues formes ordenades i mínimes ens mostren una màgia inqüestionable i una expressió absoluta de puresa plàstica com a sinònim de record.
El professor de la Universitat Politècnica de València, Pablo Sedeño, va destacar de David "la seua actitud front a la vida, el treball i el respecte cap a l'autenticitat d'u mateix, valors que el temps ens justificarà i farà prevaldre."

També afirmà que "s'estableixen relacions entre l'entorn, el lloc elegit i l'espectador. Relacions expressades a través de l'escala, l'elecció dels punts de vista, els materials i una clara intenció estructuralista i arquitectònica." Va afegir que "marcar una fita en el lloc, inspirar la memòria o exaltar el record són algunes de les claus emprades en el seu discurs conceptual."

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.