Passa al contingut principal

El Mareny i El Perelló, segons Agustí Sapinya d'ERPV-Sueca

El Govern municipal de Sueca acaba de donar un pas endavant per a eternitzar el conflicte per les assignacions econòmiques que cada any decideix destinar, unilateralment, a les entitats locals menors del Perelló i el Mareny de Barraquetes. Des d’ambdues juntes veïnals ja s'han pronunciat en el sentit de què no estan disposats a sobreviure “a pa i aigua”. Això condicionarà nous pleits, més despeses per a les tres parts i re-encendre una foguera no se sap en benefici de qui.

Opinió del President d'ERPV-Sueca.
Any rere any, sense consultar o arribar a un acord amb les parts, els governs locals de torn han anat decidint els diners que han destinat a les entitats locals menors. Això ens deu fer reflexionar sobre la manera d'administrar un municipi per part de partits polítics que pretenen fer creure que són “progressistes”. Res més lluny de la realitat. És a dir: ells disposen com i on s'han de gastar els diners, que són de tots i cadascú de les suecanes i suecans de la Canal o del Barrio Fresco, del carrer Castelló o de la l'avinguda del Mestre Serrano, del Perelló o del Mareny. Verticalisme, pur i dur sense comptar amb associacions, col·lectius veïnals i, molt menys, de perelloners i marenyers que estan legalment constituïts per a governar-se d'una manera autònoma.

On estan els canals de participació ciutadana que preveu la llei? On estan els senyals progressistes de qui farda, un dia si i d'altre també, d'estar per la construcció d'una societat horitzontal i més justa? No recordem en les darreres dues legislatures d'una sola convocatòria ciutadana encara que fos per explicar els pressupostos que han cuinat i ells mateixos s'han menjat, com tampoc d'una consulta prèvia per sectors o barris. Com saben de les necessitats o aspiracions del veïnat? Per què no pregunten abans?

Ni el Perelló i el Mareny estan contra Sueca, ni el govern de Sueca deuria estar enfrontat amb ells. Resulta sorprenent que ara s'hagen despenjat (el passat dia 11) assegurant que en nom de l'Ajuntament han demanat a les entitats locals menors determinada documentació per a la redacció d'un nou conveni. Per què diuen que ho ha demanat “l'Ajuntament”? Què saben d'eixa petició els 4 regidors del PSPV-PSOE i els 10 del PP? Més bé deurien d'haver dit “l'Alcalde” o “el regidor de Pressupostos”.

El passat mes d'agost s'acordà posar en marxa una taula negociadora que va acabar amb la redacció de dos nous convenis reguladors entre Sueca i les entitats locals menors. Ara -cinc mesos després!-, al Ple de gener, s'emparen a la pressumpta il·legalitat d'aquell acord i volen tornar a començar, això si: des de dalt. Mentre els presidents de les juntes veïnals, PSPV-PSOE i PP seien a la taula per a resoldre el conflicte, el Grup Independent Sueca Perelló i Mareny (Perelló i Mareny, quina ironia!), Compromís han vist la negociació “como una vaca viendo pasar el tren”, que deia el Dioni. I GISPM-Compromís s'han destapat com contraris a dotar de la suficiència econòmica per a què els dos poblats marítims funcionen de manera autònoma i amb la dignitat que mereix tota la ciudatania.

El cas de les entitats locals menors són un exemple ben clar d'un govern com el suecà que es mou de manera vertical, a impulsos esporàdics i capritxets.

Article d'opinió d'Agustí Sapinya, Esquerra Republicana de Sueca.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.