Passa al contingut principal

La "gota freda" causa danys materials al Mareny

Durant la jornada de divendres, la meitat de l'Estat espanyol estava en alerta roja i taronja per tempestes que han deixat un total de 10 morts. Més concretament, i com ja va sent costum a l'inici de la tardor, a la zona de la Ribera, estàvem en alerta taronja. Les prediccions metereològiques no van errar, i a la vista estava.

Un dels arbres derribats pel vent.
Un total de 7 arbres, van ser arrancats per les fortes ratxes de vent, podriem dir que huracanat. Des de les 17 h. ja venia bufant amb força, i el primer arbre va ser el que estava situat davant del Casino. 3 arbres més es van veure afectats en el mateix carrer. També al C/ l'Alter, al C/ Sueca va haver arbres que van eixir malparats.

A la Sèquia dels Arbres, el mur d'un camp va ser derribat pel vent. Al pati de l'Escola Municipal, també van haver-hi desperfectes, com la caiguda del parasol, a conseqüència del pes de l'aigua caiguda sobre aquest, fent doblegar els ferros que el sostenien.

Al nucli de la Platja del Rei, tots els contenidors de fem estaven bolcats pel terra, la meitat dreta del passeig es va quedar sense llum, i fins i tot, alguna trapa que altra es va obrir per la quantitat d'aigua que va caure, i que feia pressió sobre aquestes.

Murs enderrocats a causa del temporal.
També volaren teules d'alguns terrats, i trencaren dipòsits d'aigua, entre molts altres desperfectes. La marea estava molt alta, fins a tal punt que la mar entrà dins de la Gola.

Dissabte pel matí, els operaris de l'Ajuntament s'afanyaren per a què el dia després de la tempesta, tot tornara a la normalitat, i entre altres coses, els arbres van ser reubicats de nou.

No podem saber-ho amb certesa, perquè al Mareny de Barraquetes encara no tenim una Estació Metereològica, però basant-nos en dades d'altres properes com les de Sueca i Cullera, caigueren uns 80 litres per metre quadrat, i el vent superà els 100 km/h, i és que semblava que el Mareny, estiguera enmig d'una tempesta tropical.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.