Passa al contingut principal

La lluita a favor de les EATIM no ha tancat per vacances

Orengo, Sanjaime i Carbó.
Durant el mes d'agost l'alcalde del Mareny de Barraquetes, Jordi Sanjaime, junt a la resta de regidors de l'Ajuntament de la nostra localitat, han estat presents en diferents actes i reunions crucials per a la continuïtat de les EATIM.
 
El passat 10 d'agost, Jordi Sanjaime i Marisa Carbó es reuniren a Blanqueries (seu nacional del PSPV) amb el Secretari General del PSPV-PSOE, Ximo Puig, i el Secretari de Política Municipal, Jose Manuel Orengo.

Allí, van intercanviar documents, i els dirigents socialistes van garantir-los el seu recolzament, tant a les Corts Valencianes, com a les Corts Estatals. També l'eurodiputat socialistat, Andrés Perelló, els va assegurar que des de Brussel·les es farà el màxim possible per a què no desapareguen les Entitats Locals Menors.

Jordi Sanjaime, Dani Olegario
i Ivan Peruga, a Jaén.
Per altra banda, dimecres 22 a les 11h., estava convocada una reunió a Jaén. Es reuniren amb la Federació Estatal d'EATIMS, amb Gaspar Zarrías Arévalo, Secretari de Política Municipal i grans ciutats de la Comissió Executiva Federal del PSOE i membre adscrit a la Comissió d'Hisenda i AAPP, del Congrés Dels Diputats.
 
A la mateixa, assistiren, a banda del president i Secretari de la Federació Estatal, representants de les federacions de les diferents CCAA. L'assumpte a tractar era la supressió de les EATIM i els suggeriments del PSOE a l'avantprojecte de llei.
 
Per últim, aquest matí, s'han reunit les 7 Entitats Locals Menors del País Valencià, amb Cristóbal Aguado, president d'AVA-ASAJA (Associació Valenciana d'Agricultors), qui ha dit que estic en sintonia amb els llauradors que s'han mostrat descontents amb aquesta mesura, perquè crec que aquestes queixes són justes.
 
L'alcalde del Perelló i coordinador de les EATIM valencianes, Miguel Fos (PP), ha acusat al Govern de Rajoy d'atacar els més dèbils i ha instat per a què modifique el text de l'avantprojecte de llei i que garantisca la supervivència dels municipis que siguen solvents, entre els quals es troben les 7 EATIM valencianes.
 
Cartell confeccionat per
Diari Independent.
La pròxima cita per a la lluita a favor de les Entitats Locals Menors, serà en una manifestació a Madrid, el proper 10 de setembre, on no només serà necessària l'assistència de l'alcalde i els regidors del Mareny, sinó que també la de totes i tots els veïns del Mareny i aquelles persones que així ho desitgen. L'Ajuntament del Mareny ha anunciat que posarà autobús i dinar de bades per als assistens. Els interessats han de passar-se per l'Ajuntament a inscriure's.



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.