Publicitat

dijous, 30 d’agost de 2012

Alimentació saludable després dels excessos de l'estiu

Verdures, fruites, proteïnes...
Durant les vacances solem donar prioritat al descans, optem per dinars ràpids i saborosos que estan plens de greixos i sucres, descuidem l'activitat física, i els horaris dels dinars es veuen molt alterats. És molt freqüent durant els mesos d'estiu incloure aperitius i “vermuts” abans dels dinars que són per norma general aliments i begudes, que aporten molta energia.
 
Després del període estiuenc, comencen els horaris fixes, i de nou s'ha de ficar el despertador i fer una reconducció dels hàbits alimentaris i estil de vida saludable. Per aquestes i altres raons, la tornada de les vacances resulta per a moltes persones dura, no obstant, es pot fer més agradable si seguim els següents consells:
 
• A banda de restructurar el ritme de les tasques quotidianes, és convenient establir uns horaris fixes de les principals menjades, i no “picar” entre hores.

• No tallar radicalment el subministrament de calories, perquè amb aquestes dràstiques modificacions, el que s'aconsegueix és, inicialment, grans pèrdues de pes, però un estancament posterior, ja que el metabolisme del nostre cos, s’adapta a aquest succés amb una menor utilització de calories, el que fa que el cos s’acostume a funcionar amb menys energia, evitant així la pèrdua de pes.

• Realitze entre 5 i 6 menjars lleugers al dia, opte per aliments sans i frescs, reduisca les calories poc a poc i faça un poc d'exercici que l'ajude a consumir energia.
 
• És important fer un bon desdejuni que continga fruita, cereals, llet i derivats. Aquesta és la millor opció per a començar el dia d’una manera correcta i plena d’energia.
 
Aliments per a una dieta saludable.
• Incloure al menys tres peces de fruita al dia i dos racions de verdures. Aliments rics en aigua i fibra, i baixos en calories. Aquest grup d'aliments és el nostre millor aliat a l'hora d’aconseguir una dieta sana, hipocalòrica i equilibrada. També són una font important d'antioxidants (vitamina E, carotens, vitamina C, licopeno, zinc, seleni), que l'ajudaran a depurar el seu organisme dels excessos alimentaris i a sentir-te millor, ja que estimulen el sistema immunològic.
 
• Beure aigua, ingerir almenys un mínim de 8 gots al dia.
 
• Menjar 2-3 dies a la setmana peix blau i llegums.
 
• Consumir fruits secs, però amb moderació.
 
• La base de l’alimentació han de ser aliments rics amb hidrats de carboni: pasta, pa, cereals…
 
• Que la principal font de greixos siga l'oli d'oliva pel seu alt contingut de vitamina E i àcids greixos monoinsaturats.
 
• Triar lactis desnatats. La llet és un dels aliments més complets. La seua riquesa en calci de fàcil absorció, necessària per a mantindre els òssos forts i previndre l'osteoporosi, fa que siga un aliment essencial. Si vols baixar de pes o controlar el colesterol, prenga llet semi o desnatada. Els iogurts augmenten les defenses i afavoreixen els processos digestius; és important prendre al menys un al dia. Els formatges són rics en greixos saturats i calories, per tant  ha de limitar el seu consum o prendre’ls frescs o baixos en greixos.

En definitiva, la nostra recomanació, és que recupere els bons hàbits alimentaris i seguisca una dieta mediterrània que, científicament, ha demostrat la seua eficàcia per a previndre l’excés de pes, malalties cardiovasculars, diabetis, hipertensió, etc.
 
Per a qualsevol consulta, no dubte en contactar amb nosaltres.

Andrea Ferrandis Escoto
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.