Publicitat

dijous, 26 de juliol de 2012

Explicació de la "pols en suspensió"


Satèl·lit EUMETSAT.

Si aquestos dies mireu al cel des de molts punts de la geografia espanyola segurament veureu que no té el blau de sempre. Només en l'extrem nord i nord de la península podeu seguir veient-ho de color blau.
 
En la resta, és d'un color blanquinós prou visible, que no deixa passar completament el Sol. Majoritàriament no és a causa dels núvols (encara que algun hi ha) , ni vol dir que vaja a ploure. 
 
És a causa d'una advecció (una zona d'aire que ens arriba en capes mitges i altes) de pols sahariana. Ve des del nord d'Africa i comporta la famosa calitja. Fixeu-vos en aquesta imatge pintada del satèl·lit (EUMETSAT), on es pot apreciar la zona de més condensació de pols i arena en les zones rogenques.
Satèl·lit Hamlet.

Una borrasca situada al sud ens envia aquestos vents, que vénen molt carregats de pols, i que a més, són molt càlids. Aquesta borrasca està provocant dos fets a cada extrem d'Espanya. 
 
D'una banda, tenim vents de llevant a l'estrem i en la zona costanera de l'est d'Andalusia. El temporal allí es fa de notar, amb vents de més de 80Km per hora, ja que la zona està molt pròxima a la pertorbació.

1 comentari:

  1. Enhorabona al meteoròleg del Mareny, que dia a dia ens informa de l'oratge que fa.

    ResponElimina

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.