Passa al contingut principal

Entrevista: Ivan Peruga, Regidor d'Esports

Com tots sabeu, el Juliol al Mareny és sinònim d'esport. Enguany es compleix la cinquena edició del Juliol Esportiu. Ivan Peruga, Regidor d'Esports de l'Ajuntament del Mareny és l'encarregat d'organitzar totes les activitats. Aprofitant que estem clavats de ple en aquest esdeveniment, l'hem entrevistat per a què ens conte coses que des de fora no apreciem. Ací vos deixem amb l'entrevista.


Ivan Peruga, junt a l'alcalde, en
l'entrega de premis de la Volta a Peu

Diari Independent: Què en penses del kitesurf, que tant de moda s'ha posat en El Mareny en els últims 5 anys?

Ivan Peruga: Pense que és un esport que cada any va a més i cada vegada és més gent la que s’anima a practicar-lo. És un esport on l’espectador pot disfrutar veient les acrobàcies que poden arribar a fer els professionals del kite.

Pense que el Mareny té una platja idònia per a la seua pràctica, ja que és una platja tranquil·la, i és aquest el motiu pel qual s’ha posat tant de moda al nostre poble.

DI: En 2010 tinguérem una campionat autonòmic de kitesurf. Tornarà a repetir-se alguna edició al Mareny?

IP: Doncs sí que ens agradaria que es tornara a repetir. Aquest Ajuntament sempre treballa per a realitzar campionats que fomenten l’esport, i veient la gran acollida que va tindre, miràrem de tornar-lo a fer, però per diferents motius que estan fora del nostre abast a la fí no s’ha pogut dur a terme.

DI: Conta'ns un poc sobre el Juliol Esportiu. Amb quant de temps d'antelació comences a preparar-ho tot?

IP: El fet de preparar el Juliol Esportiu per a nosaltres, és com preparar les falles per als fallers; quan s’acaben els campionats d’un any ja comencem a preparar els de l’any següent. Preparar un esdeveniment així porta molta feina i molt de temps ja que no és sols la Volta a Peu, que és el que mes feina porta, siné que a més organitzem campionats de raspall, frontennis, ruta cicloturísitca, etc, i són molts permisos els que s'han de demanar, parlar amb patrocinadors, assegurances, ambulàncies, policia, consell agrari, entre molts més.

Tot açò és possible, gràcies a la gran ajuda rebuda per part de l’alcalde Jordi i de Marisa, que compten amb més experiència organitzant el Juliol Esportiu, als treballadors de l’Ajuntament per dur tots els *papeleos i als col·laboradors que sempre estan disposats a tirar-nos una maneta en qualsevol campionat.

DI: En pocs anys el Poliesportiu Municipal ha millorat notablement. Teniu pensat des de l'Ajuntament fer alguna nova millora?

IP: Sempre es pot millorar un poc. Recorde quan era menut, que sols teníem la pista de frontennis, els vestuaris i la pista de futbet. Poc a poc el Poliesportiu ha anat millorant moltíssim. Ara comptem amb dos pistes de futbet, el gimnàs que fa poc el vam ampliar, vestuaris renovats, una zona per als xiquets, altra per a què la gent major puga fer exercici, etc.

La nostra idea és pintar el frontó, perquè està un poc deteriorat pels anys, reparar la paret de darrere del frontó, també ens agradaria vallar la pista de frontennis per a què la gent no es faça mal, ja que estan els bancs i la cistella de basket, i moltes més coses que no depenen sols de nosaltres, perquè fan falta molts diners per a poder dur-les a terme.

DI: Dissabte passat tinguérem la V Volta a Peu. És una cursa que s'està consolidant any rere any i que compta amb molts seguidors. Es podria considerar aquesta l'activitat estrela del Juliol Esportiu? Per què?

IP: Clarament, sí. Enguany ha sigut la V Volta a Peu i cada any és més gent la que ve a córrer-la. Estem dins del Circuit CRM Ribera del Xuquer i açò proporciona un mínim de corredors segurs.

A més, la Volta a Peu al Mareny de Barraquetes és benèfica i és un factor que suma moltíssim ja que volem ajudar a la Lluita contra el Càncer i la gent està molt concienciada amb aquesta malaltia.

I ja no és sols la gent que s’inscriu a córrer la carrera, sinó que també tenim gent que la realitza caminant, i tota la gent que s’arrima eixe dia al nostre poble per a gaudir d’una gran vesprada i animar als corredors. L’ambient que es respira eixe dissabte és espectacular; els establiments plens, els bars s’omplin, així que també són guanys per al poble.

DI: Creus que seria necessària una piscina municipal al Mareny, sent un poble amb la platja tant a prop?

IP: Tant com necessària no, pense que seria una bona idea tindre una piscina climatitzada al poble. La gent a la que no li agrade anar a la platja, tindria una altra opció per a poder nadar. També seria beneficiós per a la gent major i els menuts, ja que podriem realitzar diferents activitats i exercicis. No obstant, ara no ho tenim en ment, es tractaria d'un projecte de futur.

DI: Poc a poc, al Mareny va consolidant-se l'esport. Principalment comptem amb un club de frontennis amb un club d'atletisme i amb un club de kitesurf. Creus que el Juliol Esportiu ha influenciat en la creació d'aquestos clubs locals, i en el foment de l'esport de la gent del nostre poble?

IP: Crec que ha influit moltíssim. Ací, quasi sempre hem tingut equipets de futbet, bé foren patrocinats per alguna empresa del Mareny o bé per l’Ajuntament, però la majoria de vegades eren equips d’amics i poc a poc s’anava perdent l’interés.

Ara veus com molta gent que abans no feia esport ix a córrer, perquè li motiva fer la Volta del seu poble, altres munten un club de frotennis que enguany ha quedat subcampió de segona divisió comarcal i pujaran de categoria, s’han pogut organitzar les finals de Copa Comarcal de frontennis amb una gran acollida.

Des de fa uns anys cap ací, és molta la gent que s’ha animat a fer esport, ja siga en algun club o de forma particular i en part es gràcies al Juliol Esportiu. La veritat és que t’ompli de satisfacció el fet de vore com el treball d’aquest Ajuntament, fomentant l’esport dóna bons resultats.

DI: Si vols afegir alguna cosa, ara és el moment.

IP: Bé, en primer lloc m’agradaria agrair tota l’ajuda rebuda per l’alcalde i tots els companys regidors, a la resta de treballadors de l’Ajuntament i a totes les persones que col·laboren i ens ajuden en els diferents campionats. Dóna gust que la gent et veja pel carrer i s’oferisca per a ajudar sense voler rebre res a canvi.

També m’agradaria donar-vos les gràcies a vosaltres pels seguiments que feu a les diferents activitats, especialment a la Volta a Peu.

I com no, convidar a tota la gent a què continue fent esport i participant en els diferents actes del Juliol Esportiu i a aquells que encara no han començat que s’animen, perquè a més de ser molt beneficiós per a la salut, ací al nostre poble realitzem activitats per a gaudir de molt bones vesprades, fent esport.

DI: Gràcies per haver col·laborat amb nosaltres.

IP: Moltes gràcies a vosaltres. Estaré per al que necessiteu.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

Les germanes Carla i Mònica Sansebastián Fos optaran a un premi estatal a l'excel·lència acadèmica

Les germanes Sansebastián Fos. Les germanes Carla i Mónica Sansebastián Fos , naturals del Mareny de Barraquetes, han aconseguit el premi extraordinari de la Conselleria d'Educació al rendiment acadèmic en secundària. Són alumnes del col·legi concertat Luis Vives de Sueca. Aquest guardó s'atorga a aquells estudiants que aconsegueixen obtenir un 10 en el seu expedient acadèmic. A més, les marenyeres Carla i Mónica, que també són companyes d'aula, han sigut seleccionades per a accedir al Premi Nacional d'Excel·lència Acadèmica d'Educació Secundària Obligatòria al que tan sols opten 22 alumnes de tota la Comunitat Valenciana. Són les dues úniques de la Ribera Baixa que aspiren a aquest reconeixement.

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.