Publicitat

dimarts, 19 de juny de 2012

Les xicotetes no, gràcies!
Com cada diumenge, vaig fer el meu passeig habitual per la mar,  des de la Platja del Rei fins al Mareny Blau. Últimament hi ha molta gent que s’entreté fent tellines. Em sembla una afició molt entretinguda i de la qual no tinc res a objectar si no fos perquè  hi ha molts tellinaires que no filen gens prim i arrepleguen totes les tellines que trobem, siguen aquestes grans o xicotetes.


Tots sabem que els caçadors, si més no els bons caçadors, mai no disparen contra les cries, que els excursionistes que per la primavera fan espàrrecs tampoc no cullen els més xicotes. Clar, seria absurd que ho feren perquè en el pecat portarien la penitència: ni el caçador trobaria pardals l’any següent, ni els excursionistes espàrrecs la setmana vinent.

Per què, doncs, els recol·lectors de tellines no fan el mateix? És que a la mar no s’hi valen les lleis bàsiques de la natura? Una tellina menuda no té la substància d’una gran i a més encara ha de criar. Per què no les deixem créixer?
                              
 Alícia Melero i Sebastià, veïna del Mareny de Barraquetes.

2 comentaris:

 1. De categoria! M'agradat molt: canviem el xip!
  CONCIENCIA !!!!!

  Una abraçada per a esta xicona Marenyera i el seu sentit comú i sensibilitat..molt be argumentat.

  ResponElimina
 2. Si senyora!! Molt ben dit!!

  El més trist és que després és lucren amb les tellines, o millor dit, amb les "tellinetes", ja que aprofiten per a vendre-les a alguns negocis amb preus més baixos, és clar!

  Molt trist!!

  ResponElimina

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.