Passa al contingut principal

Entrevista: Santi Escrivà, Músic marenyer

Santi Escrivà, compositor del pasdoble del Mareny de Barraquetes, i des de fa uns dies, subcampió del món de Colom a Braç. Aprofitem l'ocasió per a entrevistar-lo i que ens conte coses com a músic, i com a caçador. Dos aficions que estan molt lligades a la seua vida cotidiana. Vegem què ens conta.

Santi Escrivà, músic i compositor del Mareny de Barraquetes.



Diari Independent: El 26 de febrer de 2011 feres públic el pasdoble dedicat al nostre poble. Per què decidires compondre el pasdoble Mareny de Barraquetes?

Santi Escrivà: La veritat, és que quan composes alguna cosa, el més complicat es quan ve l' hora de posar el nom. I mirant altres pasdobles, tots tenen alguna cosa a vore en algun referent: noms de pares, mares, dones, pobles... i clar, aleshores vaig pensar, per què no fer un pasdoble i posar-li el nom del poble? Així la gent el coneixeria, i se sentiria més. I així per a què el poble tinguera un distintiu musicalment parlant.

DI: A banda de l’anterior pasdoble, n’has compost uns quants més. Quins són als que més estima els guardes?


SE: A part d'aquest, en vaig composar un per a la meua germana: "Lourdes", que es va estrenar en el 1999. I també l'any passat vaig fer: Ivan Franco "El Picanyo", dedicat al nostre amic. Aquest últim quedà finalista del concurs de pasdobles d'Alzira.


DI: A partir de 2004 començares a donar classes com a mestre de música. Des de quan t’interessares per la música? Per què?
SE: Vaig començar als 7 anys, en companyia d' un grup d'amics que ens apuntàrem tots junts, i tot va ser inculcat pels pares.

DI: Tens algun músic com a referent?
SE: La veritat, és que a mi tota la vida m'ha agradat Kenny-G. És un saxofonista, que ha estat sempre als meus oïts.

DI: També eres el mestre i director de l’Escola de Música del Mareny. Creus que serà possible fer una altra banda de música, exclusivament del Mareny?
SE: En quant a l'escola de música del Mareny, és una llàstima que no participe més gent, perquè quan començà, l' ajuntament va fer una gran inversió comprant instruments i material per a tots els xiquets, però poc a poc, la gent va dixant-s’ho. Jo des d’ací anime a tota la gent del Mareny per a què s'apunte a la música, perquè eixa és l'única forma de què l'escola es faça més gran i poder tindre una banda.

DI: Canviant de tema. A banda de dedicar-te a la música, també dediques part del teu temps a la caça. Has guanyat uns quants premis ja, quants en portes?
SE: Sí, la caça és la meua passió. I de premis ja en tinc uns quants per casa.

DI: Fa pocs dies, com ja anunciàrem des de Diari Independent, vas quedar subcampió del món de Colom a Braç. Què se sent amb aquest important títol?
SE: La veritat és que estic molt content, perquè aplegar a eixa posició és molt, ja que hi ha molta gent bona competint i tu eres un més entre tots. Molt content.

DI: On entrenes? Vegent els teus resultats, li deus dedicar molt de temps, no?
SE: Entrene a Xest, a un camp de tir que hi ha, i també a Cullera algunes vegades. Solc entrenar un parell de dies a la setmana. La gent que tira a aquest nivell està molt preparada i fan falta molts tirs per arribar ahí.

DI: Si vols afegir alguna cosa, ara és el moment.
SE: Voldria agrair, com no, a la meua família per haver-me recolzat sempre en el tema, perquè aquest esport és una despesa molt gran. També a l’espònsor Cartuchos SAGA, per ajudar-me en tot.


DI: Gràcies per haver participat amb nosaltres. Esperem que tot et vaja igual de bé que fins ara.

SE: Moltes gràcies.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

El C.C. Mareny de Barraquetes a Riola

Els representants marenyers. Ahir dissabte a les 20 h, tenia lloc la XIII Volta a Peu pel Xúquer de Riola , coincidint amb les seues festes patronals. Aquesta era la 10a prova del II Circuit CRM Ribera de Xúquer . En una setmana, el nostre Club de Córrer ha estat representat en dos curses .

L'albufera concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies

Ànecs en la sèquia dels arbres. El Parc Natural de L'Albufera , del qual forma part també el Mareny de Barraquetes, concentra 73.500 aus aquàtiques hivernants de 68 espècies diferents, amb registres històrics d'exemplars de moret comú , flamenc o negret comú , segons l'últim Cens Internacional d'Aus Aquàtiques Hivernants realitzat en tots els aiguamolls. Fonts de la Conselleria de Medi Ambient han informat que les xifres aconseguides aquest hivern vénen marcades pels màxims sense precedents per a aquest aiguamoll del moret comú, amb prop de 700 exemplars, de flamenc, amb 640 i de negret comú, del que s'han registrat més de 130.

Contar-Comptar Enrere

Contar enrere no és el mateix que comptar enrere... Contar i comptar, dues paraules que fonèticament es confonen molt si no hi estem atents. Contem cada dia i comptem cada dia també. Contem històries de veres o imaginàries, del present i del passat; inventem històries de futur, relats de fets anònims o propis que adornem literàriament quan ens convé o simplifiquem si ens afecta massa o ens dol.