Publicitat

dijous, 26 d’abril de 2012

Entrevista: Joseba Basalo, d'Aleta Ediciones

Aprofitant que dilluns va ser el Dia del Llibre, entrevistem Joseba Basalo, un jove d'Irun que viu a El Mareny de Barraquetes des de fa uns anys. Ací segueix amb la seua editorial de còmics Aleta Ediciones. Vegem que ens conta...Fes click sobre la imatge per a entrar al lloc web d'Aleta EdicionesDiari IndependentCom t'iniciares en el còmic?

Joseba: Escric i dibuixe còmics des que recorde. Sempre estava dibuixant i inventant històries. Com que no sabia on publicar-los vaig crear Aleta Ediciones per a publicar els meus propis còmics, i més endavant comencí a publicar obres d'altres autors i països.D: En quin gènere de còmics se centra Aleta Ediciones?

J: Aleta ha publicat tota mena de còmics, de molts temes diferents, però amb un objectiu clar: divertir-se. Així, en publiquem d'aventures, de superherois, de terror, de misteri, policíacs... Els nostres personatges més coneguts són Invencible (superherois), Tex (western) i Dylan Dog (terror).

D: En quants esdeveniments relacionats amb el còmic has participat? Quin ha sigut el més important?

J: Al llarg de tots aquestos anys he estat en molts esdeveniments, d'Espanya i d'altres països com Itàlia, França o Alemanya. Els més importants d'Espanya són els de Granada, Getxo, A Corunya, Madrid i Barcelona, al qual assistiré en dues setmanes.


D: Tens en ment organitzar algun esdeveniment en El Mareny?

J: No estaria malament organitzar algunes jornades de còmic. Podrien estar enfocades a donar a conéixer l'immens món del còmic, desconegut per a molts, i la forma de treballar dels autors. La gran pregunta és si, interessa als marenyers?

D: És fàcil tirar endavant una editorial en temps de crisi? Com te les ingenies?

J : La veritat és que el món del còmic duu en crisi molt abans que la crisi que patim ara, per tant, no ha canviat molt la cosa, tampoc. El truc en Aleta és seguir publicant còmics de molta qualitat i intentar que la gent els conega.


DTens alguna obra nova pensada?

J: A l'editorial tots els mesos tenim novetats, i jo com a autor segueisc treballant per a tindre alguna cosa més de temps i tornar a escriure i dibuixar algun nou còmic. L'editorial em resta massa temps, però fa molt de temps que no faig res de nou.

D: Quin és el teu escriptor de còmics preferit?

J: És difícil triar un autor d'entre tots els que m'agraden. Per a Aleta Ediciones escriptors com Tiziano Sclavi (Dylan Dog), Alfredo Castelli (Martin Mystère) o Robert Kirkman (Invencible) han sigut i són molt importants, i he tingut la sort de publicar escriptors que m'agraden molt com Alan Moore, Erik Larsen, Mauro Boselli o Giancarlo Berardi.

D: Si vols afegir alguna cosa més, ara és el moment.

J: Sempre que puc convide a tots a què s'apropen al món de les vinyetes, a disfrutar d'una manera de viure històries molt diferents del cinema o la literatura.

D: Moltes gràcies per haver participat en la nostra primera entrevista. Sort i fins la pròxima.

J: Gràcies a vosaltres per aquest honor.

1 comentari:

  1. Joseba, posat en contacte amb l´escola i amb la biblioteca i intenteu organitzar algunes coses amb els xiquets i joves del poble. Segur que responen

    ResponElimina

Tot aquell comentari que continga insults o males formes serà esborrat.